Придатність зерна пшениці спельти озимої для хлібопекарських та кормових цілей

Автор(и)

  • Г. І. Подпрятов Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна
  • Н. О. Ящук Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.21498/na.1(1).2013.119732

Ключові слова:

зерно пшениці озимої спельтa, поживність, технологічні показники якості, якість хліба, хлібопекарські та кормові цілі

Анотація

Досліджено технологічні показники якості та загальна поживність очищеного та неочищеного зерна пшениці спельти озимої з метою його використання для хлібопекарських та кормових цілей. Встановлено, що зерно спельти має високий вміст кормових одиниць і тому є високопоживним кормом для тварин. Хліб, отриманий із борошна спельти, характеризується оцінкою добра, що дозволяє використання останнього для виготовлення високопоживного хліба хорошої якості.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-11-26

Як цитувати

Подпрятов, Г. І., & Ящук, Н. О. (2013). Придатність зерна пшениці спельти озимої для хлібопекарських та кормових цілей. Новітні агротехнології, (1). https://doi.org/10.21498/na.1(1).2013.119732

Номер

Розділ

ПЕРЕРОБКА ТА ЗБЕРІГАННЯ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА