Вміст білка та крохмалю в зерні жита озимого залежно від видів, норм і строків внесення добрив

Автор(и)

  • Г. М. Господаренко Уманський національний університет садівництва, Ukraine
  • М. М. Пташник Уманський національний університет садівництва, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.21498/na.1(1).2013.119316

Ключові слова:

жито озиме, мінеральні добрива, білок, крохмаль

Анотація

Досліджено формування вмісту білка та крохмалю в зерні жита озимого залежно від видів добрив, норм і строків азотних підживлень. Доведено, що зерно жита озимого за оптимального мінерального живлення характеризується хорошими хлібопекарськими властивостями, оскільки вміст білка при внесенні азотних добрив не перевищує 11,5%, але вміст крохмалю при цьому знижується з 61,9 % до 59,6 %.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-11-26

Як цитувати

Господаренко, Г. М., & Пташник, М. М. (2013). Вміст білка та крохмалю в зерні жита озимого залежно від видів, норм і строків внесення добрив. Новітні агротехнології, (1). https://doi.org/10.21498/na.1(1).2013.119316

Номер

Розділ

АГРОХІМІЯ ТА ҐРУНТОЗНАВСТВО