Оцінка адаптивних особливостей нових сортів гороху - Присяжнюк, О. І.; Король, Л. В. (Новітні агротехнології, 2014)
Наведено результати аналізу сортів гороху (Pisum sativum L.) вітчизняної та іноземної селекції за вмістом білку, масою 1000 насінин та врожайністю. Досліджено закономірності зміни цих показників залежно від умов навколишнього середовища. Виділено сорти з високими показниками адаптивності перспективні для селекційного та практичного використання.